Ved Åkraklinikken fikk vi installert røntgenutstyr i november 2009. Utstyret vi har er det nyeste innen røntgendiagnostikk og er godkjent og underlagt offentlig forskrifter. 

For deg som pasient betyr dette at vi kan gi deg en bedre undersøkelse og analyse av problemet ditt. Rent medisinsk er det nyttig for å bekrefte eller avkrefte patologi, dvs. Skade og underliggende sykdom. Dette er viktig å få avklart før man setter igang med behandlingen. I denne sammenheng er det å ha røntgenundersøkelse lett tilgjengelig av stor fordel. Det betyr at vi unngår unødig forsinkelser i behandlingsplanen. Dette er særlig aktuelt med tanke på dagens ventetid på sykehus og røntgeninstitutter.

I tillegg til underliggende sykdom kan røntgenbildene også gi oss nyttig informasjon om slitasjeforandringer, skjevheter og medfødte sammenvoskninger i skjelettet (anomalier) som kan ha betydning for valg av behandlingsteknikk. Kiropraktorer bruker også røntgenbildene i den biomekaniske analysen av problemet ditt. Det vil si vi kan få informasjon som f.eks. benlengdeforskjell, vridningsmønster i ryggsøylen og grad av lordose (svai) og kyfose (krum) i ryggen.

Har du spørsmål angående røntgenbilder, MR eller annet. Spør kiropraktoren din!